Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

DRUGI SUSRET ZA DJEVOJKE NA TEMU: „KAKO PREPOZNATI POZIV?“

DRUGI SUSRET ZA DJEVOJKE NA TEMU: „KAKO PREPOZNATI POZIV?“

U subotu, 14. travnja u Duhovnom centru „Kuća Navještenja“ u Gromiljaku, održan je drugi susret za djevojke, na temu „Kako prepoznati duhovni poziv?“.

Susret je organizirala s. Danica Bilić zajedno s Prijateljima Maloga Isusa, u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije. Sudjelovale su djevojke iz četiri župe zajedno s don Ivanom Bebekom koji prati mlade na njihovu putu sazrijevanja u vjeri.

Nakon jutarnje molitve i pjesme uslijedilo je jednosatno predavanje na temu poziva, voditeljice Centra za savjetovanje, dr. sc. Sande D. Smoljo. Iz predavanja se moglo zaključiti kako je svaki čovjek dužan preispitati samog sebe i u razgovoru s Bogom dokučiti što to On od njega traži. Nisu svi pozvani biti redovnicima i redovnicama, no to ne priječi svojim životom svjedočiti za Gospodina. Istaknuto je kako poziv nije samo biti redovnik/ica, nego i biti otac i majka, posvećeni laik, a prije svega poziv svakog čovjeka je biti časna i poštena osoba – biti čovjek. Kroz predavanje moglo se čuti kako je sve više susretanja s problemima narcisoidnosti, oholosti, žudnje za onim materijalnim, a sve to upućuje na manjak posvećenosti Bogu.

„Takve osobe možda mogu blještati izvana no prazne su iznutra. No, Bogu ništa nije teško, tako ni ti čovječe nisi Bogu težak samo se iskreno i skrušeno pokaj“, poručili su mladi tijekom diskusije koja je uslijedila poslije predavanja kada se promišljalo o osobnim pozivima.

Susret je završen obilaskom sestara klarisa i posjetom staračkom domu u Vitezu.

Antonia Ivančić

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!