Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

DUHOVNA OBNOVA ZA KATOLIČKE OBITELJI GRADA SARAJEVA

DUHOVNA OBNOVA ZA KATOLIČKE OBITELJI GRADA SARAJEVA

U organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, u subotu, 5. studenog 2016. u župi svetog Ignacija Loyolskog na Grbavici održana je duhovna obnova za katoličke obitelji grada Sarajeva. Voditelj duhovne obnove na temu „Milosrđe u obitelji“ bio je fra Josip Ikić, kojeg je papa Franjo imenovao misionarom milosrđa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Duhovna obnova je započela u poslijepodnevnim satima u župnoj dvorani. U prigodnoj katehezi fra Josip je kroz svetopisamski primjer milosrdnog oca i izgubljenog sina protumačio važnost oprosta i milosrđa. Objašnjavajući lik milosrdnog oca koji predstavlja Boga, naglasio je da nas Bog trajno poziva na obraćenje, strpljivo čeka naš povratak i silno se raduje kad mu se vraćamo. Takav stav svaka obitelj, svaki roditelj treba njegovati, te strpljivo bdjeti nad svojim obiteljskim domom kroz zajedničku molitvu koja nas uči da budemo milostivi i spremni oprostiti jedni drugima.

Po završetku kateheze bila je prilika za svetu ispovijed, nakon kojeg je uslijedilo euharistijsko slave, koje je predvodio župnik p. Krešimir Djaković uz koncelebraciju fra Jospia Ikića, p. Mate Anića i don Đuliana Trdića, svećenika riječke nadbiskupije. Nakon Svete mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je vodio fra Ikić, te je na kraju podijelio blagoslov svim nazočnima. (kta/s.s.)

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!