Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

FORMACIJSKI SEMINAR ZA SESTRE JUNIORKE SARAJEVSKE PROVINCIJE

FORMACIJSKI SEMINAR ZA SESTRE JUNIORKE SARAJEVSKE PROVINCIJE

Susret sestara juniorki sarajevske provincije održan je 13. siječnja 2018. godina u prostorijama ordinarijata Vrhbosanske nadbiskupije pod vodstvom s. M. Ljilje Marinčić, učiteljice juniorki te dr. Sande D. Smoljo, teologinje, psihologinje i psihopterapeuta.

Tema susreta bila je „Redovnica u odnosu prema sebi i drugima“ kroz koju su sestre bile pozvane razmišljati, preispitivati i otkrivati svoje stavove, motivacije i ciljeve u odnosu prema sebi i drugima. Kroz temu su detaljnije obrađene emocije krivnje i stida, bijesa, agresije i ljutnje te radosti, euforije i smijeha, što je također bio izazovan materijal za razmišljanje i stvaranje novih odluka.

Susret je završio zajedničkom molitvom u kapelici Srca Isusova u kojoj je Utemeljitelj Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, dr. Josip Stadler za života svakodnevno susretao Gospodara i Prijatelja svoje duše, crpio snagu za život, rad i ljubav te primao nadahnuća za plodonosno življenje svog poziva. Bio nam on zagovornik na Nebu kod Gospodina Malog Isusa.

s. Jelena Jovanović

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!