Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

FORMATIVNI SUSRET U ĐAKOVU

FORMATIVNI SUSRET U ĐAKOVU

U božićnom ozračju od 4.-6. siječnja 2018., okupile su se sestre juniroke Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu sa sestrama novakinjama, postulanticama i kandidaticama te njihovim odgojiteljicama na seminar iz psihologije s temom Afektivni rast i razvoj u formaciji: Upoznati sebe, shvatiti drugoga/Drugoga. Voditelji seminara bili su dr. sc. Sanda D. Smoljo i vlč. mr. sc. Đuliano Trdić, a susret je održan u prostorima Centra Amadea pri samostanu u Đakovu.  Dvadesetak sudionica bilo je potaknuto zajedno promišljati o kršćanskoj viziji osobe, o afektivnoj zrelosti te načinu kako integrirati afektivni svijet s redovničkim pozivom.

Prvoga dana, u četvrtak, predavanja i radionice kretale su se oko teme Kršćanska slika čovjeka a drugoga dana oko teme: Emotivni svijet. Temu su prvoga dana razrađivali oba predavača a dan je bio zaokružen večernjim meditativnim razmišljanjem don Đuliana o milosrđu i praštanju kao bitnoj komponenti duhovnoga rasta. Drugoga dana, u petak, koji je u cijelosti vodila i oblikovala dr. Sanda, sudionice su dotakle svijet emocija i o njemu plodno razmišljale uz dijeljenje iskustava.

Uz predavanja i radionice, bila je mogućnost pitanja i osobnog razgovora. Na završetku seminara učinjeno je vrednovanje gdje su sudionice bile pozvane iznijeti osobne dojmove o sadržajima i metodi rada. Dojmovi su bili pozitivni i motivirajući te su zaključile da je potrebno nastaviti s produbljivanjem takvih sadržaja koji pomažu razvoj osobe, rast u zajedništvu kao i vršenje apostolata.  Zahvaljujemo voditeljima na plodnom i uspješnom radu i posredovanju sadržaja   

 

s. Josipa Pavla Jakić i s. Rafaela Jozić, juniorke

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!