Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

Kardinal Puljić blagoslovio prostorije Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

Kardinal Puljić blagoslovio prostorije Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić blagoslovio je 18. studenog 2014. prostorije Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije koji se nalazi u ulici Pruščakova 13 u centru Sarajeva. Sve nazočne pozvao je na molitvu za sve djelatnike u Centru i za sve koji će u tom Centru tražiti pomoć. Kazao je kako se već dugo osjeća potreba za radom ovakvog Centra, napominjući da do njegova otvaranja nije došlo ranije zbog brojnih prioriteta u nadbiskupiji. Istaknuo je da ovakva savjetovališta već dugo postoje u brojnim biskupijama u inozemstvu.
Riječi pozdrava uputila je mr. sc. Sanda Smoljo, voditeljica Centra. Ukratko je objasnila koji su ciljevi, tko su ciljane skupine, te koje usluge Centar pruža.
 
Nazočnima se kratko obratila i dr. Ljiljana Andrić, spec. neuropsihijatar, koja je izrazila radost zbog otvaranja ovog savjetovališta napominjući kako potreba za takvim savjetovalištem već dugo postoji. Iz svoga iskustva je spomenula da ima sve više obitelji u župama kojima je takva pomoć potrebna, a koji ne znaju kome bi se obratili, pa je uvjerena da će ovdje pronaći potrebnu pomoć.

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!