Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

SUSRET TRAJNE FORMACIJE U HRVATSKOJ PROVINCIJI SV. JERONIMA FRANJEVACA KONVENTUALACA

SUSRET TRAJNE FORMACIJE U HRVATSKOJ PROVINCIJI SV. JERONIMA FRANJEVACA KONVENTUALACA

Susret trajne formacije u Hrvatskoj provinciji sv. Jeronima franjevaca konventualaca održan je od 23. do 27. listopada u Samostanu sv. Frane u Cresu. U programu trajne formacije sudjelovali su: fra Martin Dretvić, fra Zdravko Tuba, fra Michael Pavić, fra Ivan Penava, fra Zlatko Vlahek, fra Josip Petonjić, fra Josip Ivanović, fra Milan Gelo, fra Filip Pušić, fra Stjepan Brčina, fra Vilček Novački, fra Ivan Lotar i fra Vladimir Vidović. Susret trajne formacije započeo je u ponedjeljak okupljanjem braće i euharistijskim klanjanjem koje je pripremio i animirao fra Vladimir Vidović. Ciklus predavanja, koja su činila okosnicu ovogodišnjeg susreta trajne formacije, održala je dr. Sanda Smoljo, voditeljica Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije i viša asistentica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na katedri filozofije, odsjek psihologije. U utorak su sudionici Trajne formacije slušali predavanje o temi „Važnost afektivne zrelosti u svećeničkom/redovničkom životu i Relacijska zrelost u interpersonalim odnosima nakon koje su uslijedile radionice i rasprava na temu predavanja. 
U srijedu je dr. Sanada Smoljo održala druga dva predavanja o temi „Uloga svećenika/redovnika pred izazovima suvremene obitelji" i „Pratiti kršćansku obitelj prema uzoru kršćanskog braka", nakon kojih je uslijedila zanimljiva i sadržajna rasprava. 
U četvrtak dopodne sudionicima programa Trajne formacije predavanje je održao provincijalni ministar fra Josip Blažević o Spisima sv. Maksimilijana Kolba koji su nedavno objavljeni na hrvatskom jeziku. Nakon toga, uslijedila je je rasprava o provincijskim prioritetima u sklopu priprema za redoviti Kapitul koji će održati u veljači sljedeće godine. 

(IKA)

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!