Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U SARAJEVSKOM DEKANATU

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U SARAJEVSKOM DEKANATU

Četvrti ovogodišnji dvodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak održan je u Sarajevskom dekanatu, u utorak i srijedu, 4.-5. travnja 2017. u katedralnoj župi Presvetog Srca Isusova. Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa sarajevskim dekanom vlč. Markom Majstorovićem. Na tečaju je sudjelovalo 15 zaručnika iz različitih župa sarajevskog dekanata.

Predavači su i ovoga puta bili: dr. sc. Sanda D. Smoljo, dr. med. Ana Pecirep, dr. sc. fra Šimo Ivelj i vlč. dr. sc. Dubravko Turalija.

U praktičnom dijelu tečaja zaručnici su sudjelovali na radionici u kojoj su analizirali različite oblike komunikacije, s posebnim naglaskom kako rješavati poteškoće u komunikaciji na prikladan način, te kako razvijati dobru klimu u kojoj će se svaki partner moći izraziti svoje osjećaje i misli.

Na kraju tečaja mladi zaručnici, budući bračni partneri, zainteresirani su da sljedeći seminari obrađuju bračne i roditeljske teme. Po završetku tečaja nastavljeno je ugodno druženje i razgovori u župnom uredu.

Sljedeći tečaj priprave za brak bit će održan u Travničkom dekanatu, u subotu, 22. travnja 2017. u Nadbiskupskom sjemeništu “Petar Barbarić” u Travniku s početkom u 9.30 sati. (kta)

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!