Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U TRAVNIČKOM DEKANATU

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U TRAVNIČKOM DEKANATU


Sedmi ovogodišnji tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održan je 21. travnja u Travničkom dekanatu. Tečaj je realiziran u suradnji s travničkim dekanom mons. Matom Janjićem, a održan je u Nadbiskupskom sjemeništu “Petar Barbarić” u Travniku.


 


 


 


Na tečaju je sudjelovalo 24 zaručnika/ice iz različitih župa Travničkog dekanata. Obrađene su četiri glavne teme: Osnovne odrednice kršćanskog braka (teološko-biblijski vid), Psihologija bračnog paraMotivi izbora bračnoga partnera (psihološko-pedagoški vid), Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelj (medicinski vid) i Božji plan o braku i obitelji (pravno-moralni vid). Predavači su bili vlč. dr. sc. Dubravko Turalijadr. sc. Sanda D. Smoljodr. med. Ana Pecirep i vlč. mr. sc. Miodrag Brkan.


 


 


 


 poboljšati svoje komunikacijske kompetencije.Komunikacija u partnerskom odnosuPored predavanja sudionici su imali priliku sudjelovati i u radionici te kroz interaktivnu diskusiju s predavačima na temu


 


 


 


  


Sljedeći tečaj priprave za sakramentalni brak bit će upriličen u Kreševskom dekanatu 28. travnja 2018.


 


 


 

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!