Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

Tečaj priprave za sakramentalni brak u Travničkom dekanatu

Tečaj priprave za sakramentalni brak u Travničkom dekanatu


Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije organiziraju već nekoliko godina tečajeve priprave za sakramentalni brak čime zaručene parove pripremaju i uvode u sakrament ženidbe. Tom prigodom, 21 par imao je priliku slušati četiri različita predavanja o sakramentu braka, promatrajući ga s teološko-biblijskog gledišta, psihološko-pedagoškog, medicinskog te pravno-moralnog.


Prvo predavanje na temu Psihologija bračnog para. Motivi izbora bračnog partnera održala je dr. sc. Sanda D. Smoljo i time zaručnicima govorila o braku s psihološko-pedagoškog stajališta. Nakon odslušana sva četiri predavanja, zaručnice i zaručnici dobili su potvrde o sudjelovanju na tečaju priprave za sakramentalni brak. Sljedeći tečaj održat će se u Sarajevskom dekanatu 7. i 8. ožujka u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu.Posljednje predavanje na temu Božji plan o braku i obitelji bilo je o pravno-moralnom vidu i njega je održao dr. sc. fra Šimo Ivelj.
Nakon dva saslušana predavanja upriličena je radionica pri čemu su zaručnici, podijeljeni u četiri skupine, zajedno pronalazili odgovore na pitanja o važnosti komunikacije između bračnih partnera.Treće predavanje održala je dr. med. Ana Pecirep koja je govorila na temu Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelji.
Uslijedilo je predavanje dr. sc. vlč. Dubravka Turalije koji je mladima govorio o teološkom utemeljenju braka prezentirajući temu Osnovne odrednice kršćanskog braka.

KT

Preuzeto s nedjelja.ba

About the Author

savjetovaliste-vn.org author

Comments Are Closed!!!